látogató számláló

Program | Tutorial nap

Adattárház fejlesztés dbt segítségével

Áttekintés

A tutorial során bemutatjuk, hogy az open source dbt keretrendszer hogyan segíti az adattárház fejlesztést. Elsősorban a gyakorlati kódolási példákra fogunk koncentrálni, kitérve olyan dbt funkciókra, mint a függőségek kezelése, a data lineage, a tesztelés és a dokumentálás.

A tutorial során bemutatjuk, hogy az open source dbt keretrendszer az SQL alapú adattranszformációkon túl milyen haszon funkciókkal egyszerűsíti és gyorsítja az adattárházak fejlesztését. Elsősorban a gyakorlati kódolási példákra fogunk koncentrálni, kitérve olyan dbt funkciókra, mint a függőségek kezelése, a data lineage, a tesztelés és a dokumentálás

Előfeltételek

A tutorial gyakorlati jellegű, ezért saját számítógépre lesz szükség. Ezenkívül szükséges egy előzetes regisztráció is a dbt Cloud oldalon. A dbt Cloud projekt konfigurálását (adatbázis kapcsolat, repository) a tutorial elején közösen végezzük el.

A tutorial követéséhez alapvető SQL ismeretek kellenek, némi jártasság a DW és BI területén hasznos.

Tematika

  • dbt Cloud bevezető
  • Első modellek építése
  • Dinamikus adatkapcsolatok kezelése
  • Dokumentáció a kód mellett
  • Teszt típusok
  • Makrók használata

Előadó

Földi Gergely
Analytics Engineer Consultant, Infinite Lambda

Földi Gergő nagy dbt tapasztalattal rendelkező Analytics Engineer. Szamos nemzetközi ügyfelet illetve dbt projectet tudhat a háta mögött mint Technical Lead, valamint aktív tagja a dbt közösségnek. Életfilozófiája a tudás megosztás, tanítás. Mentorprogramok es tréningek szervezője is az Infinite Lambdánál.

Lebonyolítási tudnivalók

Dátum: 2022. június 13, hétfő
Hossz: 80 perc
Formátum: csak személyes
Helyszín: Hotel Mercure Buda Caste Hill