látogató számláló

Budapest Data Fórum Előadói Pályázat

Az előadói pályázat beadási határideje május 15-én lejárt. A programbizottság egyedi elbírálás alapján néhány napig még befogadhat későn érkező pályázatokat, erről részletesen itt írunk.

A Budapest Data Fórum széles körű áttekintést ad az adatplatformok, adatinfrastuktúra és data engineering kérdéseiről és aktuális trendjeiről. A már jól ismert konferencia idén 14. alkalommal kerül megrendezésre.

A rendezvény előadói pályázatára a konferencia témájába vágó esettanulmányokkal, technikai előadásokkal, és hasznos fogásokat és módszereket bemutató prezentációkkal lehet jelentkezni.

A konferencia első napja terveink szerint helyszíni részvétellel, Budapesten zajlik majd, az ezt követő napot pedig online rendezzük meg. Mind az online, mind a helyszíni programba lehet jelentkezni, az erre vonatkozó preferenciát a jelentkezési űrlapon lehet megadni.

Kiemelt témáink

A konferencia programjában elsősorban esettanulmányok és technikai prezentációk szerepelnek a következő témákban:

 • Architektúrák és adatmodellezés
 • Analitikus, gráf és NOSQL adatbáziskezelők
 • Felhős adattárházak és big data platformok
 • Adatintegráció, adattranszformáció, ETL
 • Adatminőség és tesztelés, data observability
 • Adatkatalógusok, metaadatkezelés, data governance
 • Adattárház tervezési és fejlesztési módszertanok és legjobb gyakorlatok
 • Streaming és real-time adatfeldolgozás

Szívesen fogadunk egyéb témákban is a hazai adattárházas és data engineering közösség számára releváns előadásokat.

Előadások típusa és hossza

A konferencián a standard prezentációk nagyjából 25-30 percesek lesznek,  a rövid előadások pedig 10-15 percesek. Előadni akár magyarul, akár angolul is lehet. Van lehetőség több előadással is pályázni különböző témákban.

A hétfői napon 80-90 perces tutorial jellegű előadások lesznek, amelyek 1-1 szakmai témát közelebbről is bemutatnak. Tutorial tartására is lehet pályázni.

Miért érdemes előadni?

 • Ingyenes részvétel és utazási támogatás
  Minden beválogatott előadó a vendégünkként ingyenesen vehet részt a konferencián. Távolról érkező előadóink igényelhetnek utazási támogatást is (hozzájárulás a szállás vagy utazási költségekhez).
 • Tudásmegosztás és kapcsolatépítés
  A konferencia remek lehetőség arra, hogy szakmai tudásodat, tapasztalataidat megoszd a téma iránt érdeklődő hazai szakmai közönséggel.
 • Mentorálás kezdő előadóknak
  Szeretnél biztos lenni abban, hogy az előadásod teljes mértékben megfelel a közönség érdeklődésének, elvárásainak? Írj nekünk, és mi segítünk az előadásra való felkészülésben egy szakmai mentor bevonásával.
 • Előadói VIP szolgáltatások
  A helyszínen prezentáló előadóknak külön termet biztosítunk, ahol a szakmai beszélgetések mellett az előadásra is tudnak készülni, vagy éppen elintézni egy-két sürgős emailt. Az online előadóknak a virtuális speaker szobában lesz lehetőségük eszmét cserélni a többi előadóval.

Jelentkezés

Az előadói pályázat beadási határideje május 15-én lejárt. Utólagos beadásra bizonyos esetekben van mód, erről itt írtunk.

A beérkezett pályázatokat a konferencia programbizottsága értékeli és a jelentkezőket e-mailben értesíti az eredményekről.

Kérdések?

Az előadói pályázattal kapcsolatban további információval a programbizottság elnöke, Arató Bence szolgál a cfp@budapestdata.hu e-mail-címen.