English

Data Science bevezető workshop

Áttekintés
A workshop célja, hogy az érdeklődő szakmai és üzleti felhasználóknak gyakorlati oktatás keretében bemutassa a data science és gépi tanulás alapfogalmait, módszertanokat és best practice-eket. A workshop elvégzése után a részvevő képes lesz üzleti problémák adatelemzési nyelven való megfogalmazására, valamint egy valós üzleti probléma megoldás mentén betekintést kap az adatelőkészítési, prediktív modellezési, modell kiértékelési, és modell alkalmazási feladatok megoldásába.

Kinek ajánljuk?
Ezt a workshopot azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni az adatelemzésben manapság leggyakrabban használt technológia, a python használatával egy konkrét üzleti probléma megoldása mentén a data science alapjaival.

Előfeltételek
Ha már írtál az Excelben függvényt, akkor minden előfeltételt teljesítesz. Mivel a workshop közös munkára épül, így szükséged lesz saját laptopra. Telepítened nem szükséges, az infrastruktúrát mi biztosítjuk.

Tematika

  • Data science alapok és elméleti bevezetés a gépi tanulás világába
  • Python nyelvű adatelőkészítési megoldások fejlesztése
  • Prediktív analitikai megoldások fejlesztése
  • Adatelemzési megoldások integrálásának lehetősége az üzleti folyamatokba
  • A workshop során a részvevők nulláról fognak egy használatra kész adatelemzési megoldást építeni python nyelven.

Oktató

Gáspár Csaba
Alapító és ügyvezető partner, dmlab

Az innovatív adatbányászati, illetve Big Data feladatokra szakosodott Dmlab vezetőjeként csapatával azon dolgozik, hogy az adatokban rejlő lehetőségek kiaknázása valósággá válhasson. A Dmlab szakmai blogján (adatbanyaszat.blog.hu), különböző szakmai fórumokon azt képviseli, hogy a Big Data világa új lehetőségeket kínál a hazai nagyvállalatok és a kkv- szektor számára egyaránt.