English

Oracle Autonomous Data Warehouse és önkiszolgáló adatvizualizáció workshop

Áttekintés
Magyarországon először itt ezen a Workshopon mutatkozik be az Oracle Autonomous Data Warehouse megoldása, amely alapjaiban változtatja meg az adattárház üzemeltetését, megkönnyítve és felgyorsítva azt. Megismerhetjük milyen autonóm képességekkel rendelkezik. és hogyan tudjuk sokkal kevesebb erőforrással üzemeltetni adattárházainkat, hogy az üzleti elemzők sokkal gyorsabban munkához láthassanak és még nagyobb teljesítménnyel futtathassák a lekérdezéseiket, elemzéseiket.
Többek között a rendszer önmagát konfigurálja, tuningolja, leállás nélkül patch-eli és gondoskodik a rendelkezésre állásról és a biztonságról is. A Workshop során a betöltött adatokat az adatokat az Oracle Data Visualization Desktop eszközzel elemezzük.

Kinek ajánljuk?
Elemzők, adatbázis és adattárház üzemeltetők, tervezők, architectek.

Előfeltételek
Oracle Database általános ismerete.
Saját laptop szükséges. Böngészőt, Oracle SQL Developert és Data Visualization Desktopot fogunk használni, ezek a helyszínen is egyszerűen és gyorsan feltelepíthetőek.

Tematika
Koncepció ismertetése után, hozzáférést biztositunk a ADWC rendszerhez és használat közben – adatokat is biztosítunk – meg lehet ismerni az autonóm database funkciókat, adatokat betölteni és lekérdezni, és rögtön elemezni azokat a Data Visualization Desktop eszközzel.

Oktató

Fekete Zoltán
Platform as a Service szakértő, Autonomous Data Warehouse champion, Oracle Magyarország

Fekete Zoltán: 1998 óta dolgozom az Oracle-nél. Jelenleg a Platform as a Service szolgáltatások közül különösen az adat menedzsmenttel, analitikával és az adatintegrációs szolgáltatásokkal foglalkozom. Regionális Autonomous Data Warehouse championként feladataim közé tartozik az Oracle autonomous felhő szolgáltatások elterjesztése, népszerűsítése is.