English

Modern adattárház-építés Data Vault alapokon

Áttekintés
Adattárházakat építettünk már a múlt évezredben is. Napjainkban komoly viták folynak arról, hogy egyáltalán van-e szükség adattárházakra. Szerintem, igen.
A workshop során kiderül, hogy hogyan kell és lehet egy modern adattárházat felépíteni, milyen architektúrát, módszereket, eszközöket érdemes használni. Hogyan lehet a kialakított megoldás rugalmas, ugyanakkor stabil. Hogyan lehet gyorsan, és jó minőségben fejleszteni.

Kinek ajánljuk?
Ezt a workshopot azoknak ajánljuk, akik szeretnének betekintést nyerni a modern adattárház építés világába és megismerkedni a Data Vault módszertannal és a DW automatizáció lehetőségeivel.

Előfeltételek
Legalabb alapfokú jártasság a DW és BI területén hasznos (pl. ha az hogy ETL vagy tény/dimenzió nem ismeretlen fogalmak).
A workshop alapvetően előadásra épül, ezért saját számítógépre nincs szükség, de egy okostelefon néha jól jön majd.

Tematika

A workshop a következő kérdéseket érinti

  • Adattárház architektúrák
  • Data Vault módszertan
  • Modern DW technológiák (adatok kezelése, mozgatása, feldolgozása)
  • DW automatizáció
  • Életből elkapott jó és rossz példák

Oktató

Gollnhofer Gábor
Ügyvezető, alapító, Meta Consulting Kft.

Gollnhofer Gábor az adattárházak tapasztalt szakembere, 1996 óta foglalkozik magyar és külföldi DW/BI rendszerek kialakításával és ehhez kapcsolódó tanácsadással. Kiemelt szakterülete a rendszertervezés és az adatmodellezés, mind az adattárházak, mind a hagyományos informatikai rendszerek terén. A The Data Warehouse Institute (TDWI) és az Association for Computing Machinery (ACM) tagja, Certified Data Vault Data Modeler és Certified Data Vault 2.0 Practitioner.