látogató számláló

Témák | Tutorial Nap

Analytics Engineering dbt használatával tutorial

LEÍRÁS

A tutorial során bemutatjuk, hogy az open source dbt keretrendszer az SQL alapú adattranszformációkon túl milyen hasznos funkciókkal egyszerűsíti és gyorsítja az adat platformok fejlesztését.

Először projektekről hozott példákon keresztül ismerkedünk meg a technológiával. Majd egy mintaprojekt fejlesztésén dolgozunk közösen, amely során mindenki a dbt Cloud-n keresztül ismerkedhet meg az eszköz funkcióival, mint a függőségek kezelése, a data lineage, a tesztelés, dokumentálás és egyéb hasznos funkciók. A tutorial további célja, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek a dbt-n túl az Analytics Engineering világába.

ELŐFELTÉTELEK

A tutorial gyakorlati jellegű, ezért saját számítógépre lesz szükség. Ezenkívül szükséges egy előzetes regisztráció is a dbt Cloud oldalon. A dbt Cloud projekt konfigurálását (adatbázis kapcsolat, repository) a tutorial elején közösen végezzük el.

A tutorial követéséhez alapvető SQL ismeretek kellenek, némi jártasság a DW és BI területén hasznos.

TEMATIKA

  • dbt Cloud bevezető
  • Első modellek építése
  • Dinamikus adatkapcsolatok kezelése
  • Dokumentáció a kód mellett
  • Teszt típusok
  • Makrók használata

ELŐADÓ

Földi Gergely

Analytics Engineer Consultant
Infinite Lambda
LinkedIn

Gergő összesen 6 éve dolgozik adatok projekteken, ami alatt számos nemzetközi ügyfelet, illetve dbt projektet tudhat a háta mögött az Infinite Lambda-nál. Az utóbbi projektjeinél mint Technical Lead, az ügyfelek adattranszformációs stratégiájának a felelőse. Mentorprogramok és tréningek szervezője, valamint aktív tagja a dbt közösségnek.

LEBONYOLÍTÁSI TUDNIVALÓK

Dátum: 2023. június 5., hétfő
Hossz: Félnapos tutorial
Formátum: Személyes előadás
Nyelv: Magyar
Helyszín: Danubius Hotel Helia**** (Budapest, Kárpát u. 62-64.)