English

Microsoft SQL Server 2016 újdonságok

A Microsoft Cloud first – mobile first stratégiai váltása ötvözve az agilis fejlesztési módszertanokkal teljesen átformálta a vállalat termékportfólióját, az egyes szolgáltatások életciklusát. Ha minden szolgáltatásból a legújabbat, legjobbat szeretnénk kapni, a Microsoft Azure felhő megoldásai a legjobb választás. A cloud first megközelítés azonban nem jelenti, hogy cloud only! Óriási hangsúlyt kapnak továbbra is az onpremise, helyi környezetben futtatható megoldásaink, melyekben igyekszünk a felhőben elérhető legújabb technológiákat a helyi szervertermeken keresztül is elérhetővé tenni. Az adat platformunk földi zászlóshajójának, a Microsoft SQL Server -nek is megérkezett 2016 június elsejével a legújabb verziója az SQL Server 2016.
Az előadás keretében demókra összpontosítunk, az újdonságokra helyezzük a hangsúly, úgy mint performancia (új generációs In-Memory megoldások), BI és fejlett analitikai megoldások (Reporting Services vNext, Mobil BI, SQL Server R Services), Big Data (Polybase) és Hybrid megoldások (Stretch database, Power BI hibrid scenáriók).

Csom Gergely
Adat platform technológiai szakértő, Microsoft Magyarország Kft

Csom Gergely a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett mérnök informatikus diplomát. Még egyetemi évei alatt csatlakozott az IQSYS ZRt Üzleti Intelligencia csapatának Microsoft kompetencia központjához, ahol számos adattárház és riporting rendszer tervezésében és implementálásában vállalt aktív szerepet. 2010-ben csatlakozott a Microsoft Consulting Services tanácsadói csapatához, ahol a hazai ügyfelek mellett számos régiós ügyfelélnél foglalkozott BI rendszerek értékesítésével és bevezetésével. Jelenleg a Microsoft nagyvállalati üzletág megoldás csapatában az adat és üzleti intelligencia platformért felel.

http://hybridmiddleeast.com/?p=17300