English

Előadói pályázat

A konferenciáról

A Budapest Data  Fórum a nagy sikerű Adattárház Fórum konferenciasorozat megújított utódrendezvénye, amely az adattárházak, a Big Data és a data science témakörével foglalkozik.

Milyen típusú előadásokat várunk?

  • A konferencián lehetőséget biztosítunk standard 40 perces szakmai prezentációknak és rövidebb, 15 perces villámelőadásoknak is. A Training Day keretében pedig fél- vagy egész napos  workshopok tartására van mód.
  • A legnépszerűbbek prezentációk általában az esettanulmányok, amelyek adattárházas vagy Big Data fejlesztéseket mutatnak be. Szívesen fogadunk emellett egyes technológiákról szóló előadásokat is.

Milyen témákat látunk szívesen?

  • Adattárházak. Az adattárházak fejlesztésével, üzemeltetésével és kiaknázásával kapcsolatos áttekintő előadások mellett  ide tartoznak az egyes olyan részterületek, mint a különböző hagyományos és felhőalapú DW platformok, az agilis fejlesztési módszerek és eszközök, az adatintegráció, az adatmodellezés, és az adatminőség kérdései.
  • Big Data. A nagy mennyiségű, gyorsan keletkező és változatos formátumú adatok feldolgozására alkalmazott technológiák, a Hadooptól a NoSQL adatbázisokig. Az idén külön szekciót tervezünk az Apache Spark témakörének, ezért az ilyen előadásokat kiemelt figyelemmel kezeljük.
  • Data Science. Az adatokban rejlő hasznos információk kinyerésére és hasznosítására szolgáló, nagy mennyiségű adatokon futó adatbányászati és prediktív analitikai módszerek és alkalmazások.

Miért érdemes előadni?

  • Ingyenes részvétel. Minden beválogatott előadó a vendégünk. A workshopot tartó előadók a konferencia mindhárom napján, a normál előadást tartók a két fő napon, míg a villámelőadást tartók az előadásuk napján vehetnek részt ingyen.
  • Speaker szoba: Külön termet biztosítunk az előadóknak, ahol nyugodtan fel lehet készülni az előadásra és eszmét cserélni a többi előadóval.
  • Coaching: Aki úgy érzi, hogy a jobb előadáshoz szüksége van rá, vagy csak szeretne biztosra menni és olyan prezentációt tartani, ami biztosan megfelel a közönség érdeklődésének, elvárásainak, azoknak segítünk az előadásra való felkészülésben.

A jelentkezés módja

Amennyiben szeretnél jelentkezni, kérünk, hogy töltsd ki az előadói pályázat űrlapját! Jelentkezési határidő: 2016. május 1, vasárnap éjfél.

A beérkezett pályázatokat a konferencia szervezőbizottsága értékeli és a jelentkezőket emailben értesíti az eredményekről.

További információ

A pályázattal kapcsolatban további információval Arató Bence (e-mail: cfp@budapestdata.hu) szolgál.

 

Tovább a pályázati űrlaphoz