látogató számláló

Data+ML Workshopok • Június 10. hétfő

Bevezetés a dbt használatába

2x80 perces workshop • Magyar nyelven • Személyes

Áttekintés

A workshop célja, hogy bemutassa az open source dbt keretrendszer kiterjedt funkcionalitását, mely nem csupán SQL alapú adattranszformációkat tesz lehetővé, hanem jelentős mértékben elősegíti és felgyorsítja az adatplatformok fejlesztését. Az esemény során egy konkrét mintaprojekt keretében áttekintést nyújtunk a dbt számos hasznos funkciójáról, beleértve a függőségek kezelését, a data lineage-t, a tesztelést, dokumentálást és más releváns lehetőségeket.

Emellett a workshop lehetőséget biztosít arra is, hogy a résztvevők további mélységbe hatoljanak az Analytics Engineering területén, így szélesebb perspektívából szemlélhetik az adatok kezelését és elemzését.

Előfeltételek

Az előadás gyakorlati jellegű, de saját számítógépre nem lesz szükség. Az workshop alatt az oktató által elvégzett munkát egy publikus git repository segítségével később elérhetővé tesszük.

A workshop követéséhez alapvető SQL ismeretek kellenek, némi jártasság a data warehousing és BI területén hasznos lehet.

Tematika

- dbt Cloud bevezető
- Első modellek építése
- Dinamikus adatkapcsolatok kezelése
- Dokumentáció a kód mellett
- Teszt típusok
- Makrók használata

Előadó

Horváth Viktória hat éve foglalkozik komolyabb adatos munkákkal. Két éve csatlakozott a konzultációs világhoz az Infinite Lambda csapatában, korábban pedig négy évet töltött egy amerikai SaaS startupnál. Az elmúlt időszakban kifejezetten a dbt oktatásával foglalkozik a cég megbízásából. Felsőoktatási tanulmányokat mellőzve, saját magát képezve vált adat szakértővé, melynek során kíváncsisága mind a világ, mind pedig a szakma iránt sosem csillapodott.