látogató számláló
 

Csite László

Head of Data Tribe
Raiffeisen Bank (HU)
LinkedIn
Június 7 · Személyesen · Magyar előadás
 

Gubisi László Zsolt

Fejlesztési igazgató
MapDoc (HU)
LinkedIn
Június 7 · Személyesen · Magyar előadás

=> Az előadás anyaga itt érhető el

Data lineage a Raiffeisen Banknál

A Data Governance egyik fontos kihívása a Data és BI folyamatok átláthatósága, amelynek része az adatfeldolgozó és -töltő eljárások naprakész monitorozása is. A banki környezetre jellemző nagy mennyiségű és komplex töltő eljárások valóban hatékony nyomon követése azonban csak automatizált megoldások segítségével lehetséges.

Az előadásban bemutatom a Bankban az adatvagyon-gazdálkodása téren felmerülő igényeket, problémákat, kihívásokat és az általunk választott technikai data lineage monitorozó eszköz, a MapDoc bevezetése során szerzett tapasztalatokat.

BIO

Csite László Egyike annak a valószínűleg 15 embernek, aki a KSH kiadványait szórakozásból olvasgatja elalvás előtt, nem bealvás céllal. 25 éve írta az első saját készítésű programját, közel 20 éve foglalkozik pénzkereset célból adattutujgatással különböző munkakörökben. 2012-ben csatlakozott a Raiffeisen Magyarország csapatához, jelenleg az Adatvagyon Fejlesztés vezetője.

Gubisi László több mint 20 éve kergetem az adatokat a banki adatfeldolgozások környékén. Az adattárházak és riporting folyamatok mind a mai napig sok kihívást és érdekességet jelentenek. A BI kérdéseket sok dimenzióból lehet nézegetni. Az ezen való töprengések és munkák változtatták és alakították a gondolkodásomat. Jelenleg a MapDoc lineage nyújtotta lehetőségekkel próbálok / próbálunk kollégáimmal egy új nézőpontot behozni, ami a Data Governance támogatásába tett törekvéseinket hivatott támogatni. Hiszek abban, hogy ha néha más nézőpontból is látunk valamit az átalakítja a meglévő elgondolásainkat és új utakat nyithat meg.