látogató számláló

Adattárház modernizáció a gyakorlatban

Gollnhofer Gábor
Ügyvezető, Meta Consulting

 

Az elmúlt pár évben – az új technológiák felbukkanásával – többször is felmerült a kérdés, hogy szükség van-e még adattárházra vagy ez is már “csak egy kövület” a múltból. A válasz kulcsa az, hogy az adattárház nem egy technológia, hanem megoldás, egy most is és a belátható jövőben is létező problémára. Ugyanakkor az új technológiákban és módszerekben rejlő lehetőségeket vétek lenne nem kihasználni.

Az előadás különböző iparágakban, különböző technológiai megoldásokat használó adattárházak modernizálásának tapasztalatait mutatja be. Kitér nem csak a szépre és jóra, de a hibákra és “rossz dolgokra” is. Az előadás végén, ha a közönség is parner lesz benne, akkor megoszthatjuk egymással a “horror történeteinket” is.

Előadó

Gollnhofer Gábor az adattárházak tapasztalt szakembere, 1996 óta foglalkozik magyar és külföldi DW/BI rendszerek kialakításával és ehhez kapcsolódó tanácsadással. Kiemelt szakterülete a rendszertervezés és az adatmodellezés, mind az adattárházak, mind a hagyományos és felhő alapú informatikai rendszerek terén. A The Data Warehouse Institute (TDWI) és az Association for Computing Machinery (ACM) tagja, Certified Data Vault 2.0 Practitioner és Snowflake SnowPro minősítéssel bír.

 

Szekciók: Enterprise Data · Startup Data · Data Platform