English

Ősszel hibrid konferenciaként tér vissza a Budapest Data Fórum


A hagyományosan májusban megrendezett Budapest Data Fórumot idén őszre halasztottuk és az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk azon, hogy milyen formában rendezzük meg a magyar adattárházas szakma meghatározó eseményét.

A lehetőségek mérlegelése után azt a döntést hoztuk, hogy a konferenciát hibrid módon, az online és személyes jelenléttel járó elemeket ötvözve fogjuk megrendezni.

Mi is az a hibrid konferencia?

A konferenciák egyik nagy vonzereje a személyes találkozás lehetősége, az élmény- és tapasztalatcsere, a kapcsolatépítés. Ezért arra készülünk, hogy a konferencia egyik napját hagyományos, fizikai jelenléttel járó eseményként rendezzük meg, természetesen a megfelelő óvintézkedések mellett.

Idén azonban arra is lehetőséget fogunk kínálni, hogy ezt a napot távolról, online közvetítésen át nyomon követhessék azok is, akik nem szeretnének vagy nem tudnak a fizikai eseményen részt venni. Az ilyen, online részvételt biztosító jegyeket kedvezményes áron fogjuk kínálni.

A hibrid konstrukció vonatkozik az előadásokra is: A hazai előadók többsége ott lesz a konferencián, viszont az utazási korlátozások miatt a külföldi előadók nagy része online fogja megtartani az előadását. Ennek megfelelően azt is tervezzük, hogy a konferencia másik napja teljesen online lesz, elsősorban a külföldi előadókra fókuszálva.

Hogyan fog kinézni a fizikai konferencia nap?

Csökkentett résztvevői létszám mellett gondoskodni fogunk arról, hogy az előadóteremben a kellő távolságtartás a közönség soraiban is biztosított legyen.  A jelenlegi terveink szerint ez a nap végig 1 szekciós lesz, mert így a nagy előadóterem egészét felhasználhatjuk a résztvevők megfelelő elhelyezésére.

Ha pedig az egészségügyi helyzet szeptember végén egyáltalán nem teszi lehetővé a fizikai rendezvények megtartását, akkor ezt az első napot is online fogjuk lebonyolítani, így a résztvevők semmiképp nem maradnak le az előadásokról és kerekasztalokról.

Mi következik most?

Hamarosan közzétesszük az egyes napok tervezett programját, az offline és online jegyek árát, illetve elindítjuk a regisztrációt is.

Szeptember végén pedig akár személyesen, akár online, de találkozunk!

Budapest Data Fórum hibrid konferencia
2020. szeptember 21-23.
Hotel Mercure Buda Castle Hill és online