English

A konferenciáról

A Budapest Data Fórum a vezető hazai adattárházas, adatmenedzsment és analitikai konferencia, amely 2019-ban már tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre. Szakmai programunk középpontjában idén is az adattárházak, a Big Data és a Data Science alkalmazási és technológiai kérdései állnak.

Témák

  • Adattárházak. Az adattárházak fejlesztésével, üzemeltetésével és kiaknázásával kapcsolatos áttekintő előadások mellett  ide tartoznak az egyes olyan részterületek, mint a különböző hagyományos és felhőalapú DW platformok, az agilis fejlesztési módszerek és eszközök, az adatintegráció, az adatmodellezés, és az adatminőség kérdései.
  • Big Data. A nagy mennyiségű, gyorsan keletkező és változatos formátumú adatok feldolgozására alkalmazott technológiák, a Hadooptól a NoSQL adatbázisokig. Az idén külön szekciót tervezünk az Apache Spark témakörének, ezért az ilyen előadásokat kiemelt figyelemmel kezeljük.
  • Data Science. Az adatokban rejlő hasznos információk kinyerésére és hasznosítására szolgáló, nagy mennyiségű adatokon futó adatbányászati és prediktív analitikai módszerek és alkalmazások.
  • Data-Driven Business. Az adatokra épülő újszerű alkalmazások az értékesítés, a marketing, az ügyfélszolgálat, a pénzügyek és az operáció területéről, a chatbotoktól a személyes pénzügyi analitikáig.

Miért érdemes előadni?

  • Ingyenes részvétel: Minden beválogatott előadó a vendégünk. A workshopot tartó előadók a konferencia mindhárom napján, a normál előadást tartók a két fő napon, míg a villámelőadást tartók az előadásuk napján vehetnek részt ingyen a konferencián.
  • Speaker szoba: Külön termet biztosítunk az előadóknak, ahol nyugodtan fel tudnak készülni az előadásra és eszmét cserélni a többi előadóval.
  • Coaching: Szeretnél biztos lenni abban, hogy az előadásod teljes mértékben megfelel a közönség érdeklődésének, elvárásainak? Jelezd nekünk, és mi segítünk az előadásra való felkészülésedben

Előadások hossza és jellemző típusok

A konferencián lehetőséget biztosítunk standard 30 perces szakmai prezentációknak és rövidebb, 10 perces villámelőadásoknak is. A konferencia első napján megrendezésre kerülő workshop nap keretén belül pedig hosszabb, fél- vagy egész napos tanfolyamok tartására van mód.

Néhány jellemző előadástípus:

  • Technológiai előadások: Ezek a prezentációk a konferencia témáihoz illő szoftverek és technológiákat mutatnak be, kezdő és haladó szinten
  • Esettanulmányok: Hogyan lehet megoldani üzleti vagy technikai problémákat adatalapú megoldásokkal?
  • Tippek, ötletek, tanácsok: Bevált fogások és módszerek különböző adatokkal kapcsolatos problémák megoldására, tapasztalatok megosztása

Minden előadó pályázhat több előadásra, különböző témákban is.

A jelentkezés módja

Amennyiben szeretnél jelentkezni, kérjük töltsd ki az előadói pályázat űrlapját! Jelentkezési határidő: 2019. március 24. április 7.

A beérkezett pályázatokat a konferencia szervezőbizottsága kiértékeli és a jelentkezőket emailben értesíti az eredményekről.

Kérdések

Az előadói pályázattal kapcsolatban további információval Arató Bence szolgál. Ha felmerül bármilyen kérdés, akkor az arato@budapestdata.hu  e-mail címen vagy Twitteren érdeklődhetnek (@bencearato)