English

Microsoft Azure Databricks – Gyors, könnyen használható Apache Spark alapú analitikai platform

A Microsoft Azure Databrick gyors, könnyen használható Apach-Spark alapú adatelemzési platform a Microsoft Azure-re optimalizálva. Az Azure Databricks közös tervezési munka eredménye az Apach Spark alapítóival, mely így a legjobb tulajdonságait ötvözi a Databricks és az Azure platformoknak, néhány perc alatt létrehozható interaktív munkaterületeket tartalmaz, mely lehetővé teszi a hatékony csoportmunkát az adattudósok, adatbányászok és adatelemzők között.
Az előadás keretében elhelyezzük a megoldást a Microsoft AI platformon belül, áttekintjük az eszköz főbb felépítését, majd egy tipikus adatemezési példán keresztül egy demó keretében betekintést nyerünk az eszközrendszer működésébe.

Csom Gergely
Technology Solutions Professional – Data & AI, Microsoft Magyarország Kft. 

A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett mérnök informatikus diplomát. Még egyetemi évei alatt csatlakozott az IQSYS ZRt Üzleti Intelligencia csapatának Microsoft kompetencia központjához, ahol számos adattárház és riporting rendszer tervezésében és implementálásában vállalt aktív szerepet. 2010-ben csatlakozott a Microsoft Consulting Services tanácsadói csapatához, ahol a hazai ügyfelek mellett számos régiós ügyfelélnél foglalkozott BI rendszerek értékesítésével és bevezetésével. Jelenleg a Microsoft nagyvállalati üzletág megoldás csapatában az adat és üzleti intelligencia platformért felel.