English

Adattárház migráció Data Vault alapokra

A Generali Zrt. az első adattárházát több mint 15 éve építette. Az azóta eltelt idő alatt háromszor lettek átszervezve, reorganizálva bizonyos részei. 2015-ben az ETL eszközt újra le kellett váltani ennek kapcsán és az a döntés született, hogy nem csak az ETL eszközt, de folyamatot és modellezési módszertant is vált a vállalat. Természetesen ezt gyorsan kellett végigvinni, hatékonyan, limitált külső és belső erőforrással. A régi és az új rendszernek együtt kell működnie, a nagyobb folyamatokat egyenként folyamatosan kell migrálni. Ebben az előadásban a célokat, tapasztalatokat, nehézségeket fogom bemutatni.

  • Miért kellett megváltoztatni a meglévő architektúrát?
  • Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?
  • Miért választottuk a Data Vault módszertant?
  • Mik voltak a nehézségek, problémák és ezek megoldásai?
  • Mik az eredmények és mi a tanulság?

Csonka Zoltán
Adattárház fejlesztési vezető, Generali Biztosító Zrt.

Adattárház és üzleti intelligencia fejlesztési vezető, architekt a Generali Biztosító Zrt-nél. Feladataihoz tartozik az adattárház fejlesztési és üzemeltetési folyamat, architektúra és stratégia kialakítása. Tapasztalatát adattárház bevezetésben, migrációban és számos BI projektben szerezte korábban fejlesztőként, majd architektként.

Zoltán elhivatott „adat szakember” aki jelenleg a gyorsabb adatszolgáltatásra, data vault modellezésre, csapatmenedzsmentre és folyamat automatizálásra fókuszál. Elkötelezett az innováció, folyamatos tanulás és megújulás mellett. Szívesen cserél tapasztalatot, osztja meg a ötleteit valós problémákról és megoldásokról.