English

Stream adatok kezelése Amazon Kinesis és R segítségével

Az R ritkán kerül megemlítésre a big data eszközök sorában, annak ellenére, hogy meglehetősen jól skálázható data science problémák és bizonyos ETL feladatok megoldására. Az előadásban egy olyan R könyvtár kerül bemutatásra, amely az Amazon Kineses rendszerével együttműködve lehetővé teszi párhuzamos feldolgozások futtatását.
A technikai háttér bemutatása és a Kinesis működéséről szóló gyors áttekintés mellett az előadás néhány minialkalmazást is bemutat minta hitelkártya tranzakciók streameléséről, az adatok gazdagításáról, és nem utolsósorban arról, hogy mindezt hogyan állíthatjuk olyan üzleti célok, mint például tranzakció scoring, dashboardok valós idejű frissítése, vagy az ügyfeleknek történő üzenetküldés szolgálatába.

Daróczi Gergely
Director of Analytics, CARD.com

Former homeless outreach worker, assistant professor in statistics, data engineer at survey and media research companies, technical founder of an R-driven reporting SaaS, R & data science consultant, maintainer of several R packages, author of a book on R and data analysis, founder of the Hungarian R User Group and currently a full-time R developer and Director of Analytics at CARD.com in Los Angeles.